Medové perníčky od Lucky
Ingredience:
- 550 g hl. mouky
- 250 g moučkového cukru
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžičky perníkového koření
- 1 lžička mleté skořice
- 3 lžíce tekutého medu
- 50 g rozpuštěného másla
- (kakao)
Postup:
- Smícháme všechny suché přísady v misce a pak přidáváme ostatní ingredience. Těsto zpracujeme ručně nebo v kuchyňském robotu.
- Hotové těsto je měkké. Zabalíme jej do potravinové fólie a necháme přes noc odležet.
- Druhý den před pečením předehřejeme troubu na 160 stupňů. Těsto vyválíme na tloušťku cca 0,5 cm a vykrájíme různé tvary. Vykládáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme 8–10 minut a ihned po vytažení perníčků z trouby je potřeme rozšlehaným žloutkem. Dostanou tak pěkný lesk.
- Perníčky necháme vychladnout a poté je zdobíme (čokoládovou nebo z bílků), podle fantazie a zručnosti.
Autoři: Středisko volného času Most